Reseguide till Murcia i Spanien

1

Maträtterna från Murcia är ofta lagade på grönsaker eftersom just denna region kallas för Spaniens trädgård. Här växer körsbär, tomater och sallad precis runt hörnet, och den färska fisken finns i havet. Nedanför serveras ett smörgåsbord av mat som inte bara smakar gott, utan dessutom ser vacker ut. 

Trädgårdssallad // Torsk med aioli // Gazpacho med tre konsistenser // Galicisk bläckfisk // Caldero // Hake med rostade grönsaker // Arroz a la banda 

Till den goda maten dracks vi förstås goda viner. Regionen Murcia har tre vindistrikt: Jumillas, Bulla och Yecla. Här smakar vi vitt och rött från det förstnämnda området. Två söta och fylliga spanjorer och en vinvägrande italienare på bilderna nedan.

Tuffa tapas i lyxförpackning hos Restaurante San Barrio de Roque i Cartagena. Dessa småbitar sa bara slurp, speciellt de två sista skedsopporna: salmorejo med huevas som är en typ av torkad kaviar, och ajo blanco med flisor av bonito tonfisk.

5