Höstlistan 2020

Med inspiration från både Annika på bloggen Resfredag och Lisa på bloggen Let’s go explore (och säkert många andra bloggar) har jag skrivit en höstlista. Fingervantar, fotokurser och förväntningar - nu är det höst!

höstlista.jpg

Känner du dig klar med sommaren?

Åh, ja! Sommaren var underbar och alldeles lagom lång. Det var Dalarna i veckorna tre och lite Härjedalen också. När semestern var slut åkte jag tillbaka till Örebro, jobb och lägenhet, men sommaren varade lite längre än så. Vi paddlade en helg i Tiveden och gjorde små utflykter hemmavid. Sen var sommaren slut och jag var så pepp på höst!

Hur såg din höst ut för ett år sedan?

För ett år sedan var jag i Bratislava med min mamma. Vi prickade in en sensommarsolig helg i september och njöt av cava på kullerstenstorgen, färgstark gatukonst och vin & chips på barer. I solen, med klirrande glas på borden, kunde jag knappast föreställa mig hur världen skulle vara ett år senare…

En annan fin resa förra hösten var minisemestern i Karlstad då vi gick på konstmuseum, bokfestival och teater. En riktig kulturhelg i grannstaden! Det var första gången jag var i Värmlands huvudstad på riktigt och den helgen gav mersmak. Nästa gång skulle jag vilja uppleva en annan årstid där, kanske våren, och gå omkring vid Naturum och äta på Olssons Elektriska. Låter som att det är en värmländsk weekend på gång…

Hur såg din höst ut för fem år sedan?

Hösten 2015 jobbade jag som spanskalärare för döva ungdomar, var upp över öronen nykär, bodde i en liten drömlägenhet, åkte till Vilnius och gjorde ett reportage om veganska restauranger, jobbade extra på slottet och åkte till Kuba.

höst-resa.jpg

Vad var bäst och sämst med sommaren 2020?

Allra bäst var allt som “bara var”: morgonpromenaderna för att plocka bär till frukosten, slumrandet på bryggan, de svala baden i sjön, huden som glödde efter bastun, de små utflykterna i södra Dalarna, min brors hummus och elden som sprakade om kvällarna.

Sämst var att inte kunna träffa morfar som vanligt. Men även ovissheten i hur allt skulle bli. Det tror jag dock kan vara nyttigt också - att acceptera att inte kunna planera allt.

Vilket blir ditt mest använda plagg i höst?

Fingervantar utan fingertoppar. Jag har börjat fota mer och vill inte frysa om fingrarna, samtidigt som jag vill ha bra grepp. Fingervantar utan toppar är lösningen!

Kommer du boka någon utlandsresa i höst?

Hjärtat säger ja, hjärnan säger nej. Allt beror förstår på hur situationen utvecklar sig, men jag förvånar mig själv gång på gång med att vara både nöjd och lugn i att inte ha någon resa bokad framöver.

Vad är dina mål i höst?

Vara mer i skogen till vardags, för jag vet hur bra jag mår av det. Äta mer (och upptäcka nya) ostar, för att det är gott. Ha ullstrumpor på mig varje dag, för att det ger myskänsla i hela kroppen. Må bra-mål, helt enkelt.

Mina mer konkreta mål är att jag vill klara fotokursen och fortsätta utvecklas med kameran. Springa en mil på stigar. Upptäcka en ny stad i Sverige. Fira min 30-årsdag på ett riktigt Sannigt sätt. (Det här var förresten mina mål för 2020 - kul att läsa i backspegeln!)

höst-lista-2.jpg